Online reviews geven een boost aan je online vindbaarheid!

18 september 2018

Beheerder

People

People

0

Het is tegenwoordig heel erg belangrijk: de online vindbaarheid van een website in Google. Daarom verzamelen steeds meer advocatenkantoren online reviews. Waarom? We leggen hieronder uit hoe online reviews kunnen bijdragen aan de online vindbaarheid van een website.

Wat is online vindbaarheid?
Online vindbaarheid, ook wel Search Engine Optimization (SEO), is een populair fenomeen waar veel bedrijven en kantoren zich tegenwoordig mee bezig houden. Maar wat houdt het precies in? Google hecht waarde aan de kwaliteit van een website. Hoe beter de kwaliteit van de informatie op een website, hoe hoger een website in de zoekresultaten op Google komt. Met kwaliteit doelt Google zowel op voldoende informatie over bepaalde voor een kantoor of bedrijf relevante zoektermen als op unieke informatie.SEO houdt in dat een website actief geoptimaliseerd wordt voor bepaalde zoektermen om zo het aantal bezoekers vanuit zoekmachines naar de website te verhogen. Hoe beter een website vindbaar is, hoe meer mensen op een website terecht zullen komen en hoe groter de kans dat ze gebruik zullen gaan maken van de diensten die op de website worden aangeboden.

Waarom hecht google waarde aan online reviews?
Het gaat er dus om dat er voldoende informatie en relevante zoektermen op een website staan en dat de informatie op een website uniek is. Door gebruik te maken van online reviews is er niet alleen meer informatie beschikbaar op een website, maar ook unieke informatie. Anders gezegd: in kwalitatief goede reviews worden vaak relevante zoektermen gebruikt waarop eventuele nieuwe cliënten in Google zoeken. Dit zorgt voor een verbeterde vindbaarheid.

Ongeveer 70% van de mensen leest online reviews alvorens in zee te gaan met een bedrijf.1 Uit een onderzoek van BrightLocal blijkt dat mensen na het lezen van positieve reviews steeds vaker een bedrijf of kantoor telefonisch of in persoon benaderen. Voorheen werd er na het lezen van reviews voornamelijk contact via de website opgenomen. Dit betekent dus dat het verzamelen van online reviews ertoe kan leiden dat advocaatzoekenden een kantoor direct telefonisch of in persoon benaderen nadat ze positieve reviews hebben gelezen.

Foto

Reviews geven een betrouwbaar beeld
Informatie die in online reviews te vinden is wordt vaak als betrouwbaar gezien, want wat is er betrouwbaarder dan de ongezouten mening van cliënten? Op deze manier werken online reviews dus mee aan het beeld dat Google van een website krijgt. Er is zoals gezegd meer informatie te vinden over een kantoor waarop Google zich kan baseren.Online reviews fungeren dus zowel voor Google als voor eventuele cliënten als een extra bron van informatie om te bepalen wat de kwaliteit van de diensten van een kantoor zijn. Heb je nog vragen over de werking van advocaatscore? Wij beantwoorden graag vrijblijvend je vragen via een telefonisch gesprek of onder het genot van een kop koffie.

1 Van Hemelen, N., Smits, T., & Verlegh, P. (2013). Geloofwaardigheid van e-WOM: de invloed van reviewpercepties op de persuasieve impact van online reviews. Tijdschrift voor Communicatiewetenschap41(4), p. 335.
2 BrightLocal, 2017.

Post by Beheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *